1 Maak de groene bladeren van de kool los en was ze. Breng lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpot en blancheer de koolbladeren gedurende 6 min. Haal de kool uit het water en dompel onder in ijskoud water. Laat uitlekken op een keukenhanddoek.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui, de wortels, de selder en de look tot de ui doorschijnend is. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout en voeg de tomaten en het laurierblad toe. Laat sudderen tot alle vocht is opgenomen. Bestrooi met oregano en laat de saus afkoelen. Haal het laurierblad weg. Giet het ei bij het mengsel en roer alles goed dooreen.
3 Schik koolbladeren op de bodem van een springvorm van 18 cm doorsnede. Wissel daarna een laag gehakt en een laag koolbladeren af tot de vorm gevuld is. Dek af met een laatste laag koolbladeren en zet daarna 40 tot 45 min in de oven. Keer de taart om op een bord en dien onmiddellijk op.
Millefeuille van gevulde kool is een recept van Simply you