Kabeljauw met sabayon van witbier

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt 15 g boter in een pan en bak de groenten met kruiden op een matig vuur. Kruid met peper en zout en hou warm. Bak in dezelfde pan de kabeljauw enkele minuten in 15 g boter, keer de filets om en laat verder bakken. Hou warm.
  • 2 Maak de sabayon. Splits de eieren, je hebt enkel de eierdooiers nodig. Zet een steelpannetje op een heel zacht vuur en klop daarin de eierdooiers stevig op met 4 eetlepels witbier tot een smeuïge en luchtige crème.
  • 3 Schik de kabeljauwfilets in warme borden en versier met de groenten. Giet de sabayon over het gerecht en werk af met de peterselie.

Kabeljauw met sabayon van witbier is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselmaaltijd met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Emulsie van aardbeien met witbier, chantilly van plattekaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept