Kabeljauwfilet op mediterrane wijze

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de kabeljauwfilets in met olijfolie. Kruid met peper en zout, schik ze op een ovenplaat en zet gedurende 17 à 20 min in de oven. Giet een scheut olijfolie over de sneetjes tomaat, breng op smaak met zout en Italiaanse kruiden en voeg ze toe aan de vis. Zet 15 à 17 min mee in de oven.
  • 2 Warm ondertussen 3 el olijfolie in een pan, bak er de sjalot en look in glazig en voeg er de courgette, aubergine en tijm aan toe. Blus met de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat nog zo’n 15 min verder sudderen. Voeg 3 min voor het einde van de kooktijd de olijven toe. Warm de aardappelpuree op en voeg hierbij een klontje boter toe.
  • 3 Schik de schijfjes tomaat op de borden en lepel tussen elke laag wat aubergine-courgettemix. Dien op, samen met de kabeljauw en de aardappelpuree, afgewerkt met versnipperde peterselie en lente-ui.

Kabeljauwfilet op mediterrane wijze is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept