1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kop, staart en vinnen van de vissen weg. Gebruik een schaar om de ruggengraat weg te halen ter hoogte van het hoofd en de staart. Verwarm de olie en stoof het uitje. Plet de eieren met een vork. Voeg er de gebakken ui, de olijven, het paneermeel, de parmezaan, de mosterd, de helft van de peterselie en een scheutje olijfolie aan toe. Meng alles goed dooreen. Vul de vissen met dit mengsel en sluit ze weer met behulp van keukengaren.
2 Snij de bloemkool in sneetjes. Warm een beetje olijfolie op in een pan en laat er de ansjovisjes in smelten. Voeg de bloemkoolsneetjes toe en laat ze aan beide kanten kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou warm. Bak in dezelfde pan de gevulde forellen aan, 4 min aan elke kant, tot ze mals worden.
3 Maak een kruidenvinaigrette van een scheutje olijfolie, het limoensap, het basilicum en de resterende peterselie. Mix fijn, kruid met peper en zout. Dien de vis op met de sneetjes bloemkool, de salade en de kruidenvinaigrette.
Gevulde forel op een bedje van bloemkool is een recept van Simply you