1 Verwarm de oven voor op 150°C. Beboter een ronde cakevorm en bedek met vetvrij papier. Mix de koekjes fi jn met het amandelpoeder en de gesmolten boter. Giet de mengeling op de bodem van de cakevorm. Zet op een koele plek.
2 Meng de plattekaas met de suiker tot een smeuïg mengsel. Voeg de eieren, de extra dooier, het citroensap en de geraspte citroenzeste toe. Doe er het vanille-extract en de zure room bij. Giet het mengsel over de koekjesbodem en zet 1 u in de oven. Draai de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen. Zet hem vervolgens 2 u in de koelkast.
3 Voor de coulis: pureer de frambozen en haal ze door een zeef. Verwarm het citroensap samen met het water en de suiker, ot het wat stroperig wordt. Laat afkoelen en voeg er dan het frambozensap aan toe. Verdeel de rode vruchten over de cake en giet er de coulis overheen. Werk af met de geraspte limoenzeste.
Lemon cheesecake met frambozencoulis is een recept van Simply you