Gegrilde, in whisky gemarineerde zalm

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schik de zalmfilet op een schotel. Meng alle andere ingrediënten behalve de dille, giet dit mengsel over de zalm en laat 30 min marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een cederhouten plank 10 min in het midden van de oven. Het hout moet licht ‘getoast’ zij n. Haal de plank uit de oven en smeer in met een laagje olijfolie terwijl het hout nog warm is.
  • 3 Leg de zalm met de velkant op de warme plank en gril 20 min in de oven zonder om te keren (de vis moet krokant zij n aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant). Bestrooi met de dille.

Gegrilde, in whisky gemarineerde zalm is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept