1 Maak de rozemarijnboter: meng de gesnipperde rozemarijn met 80 g van de boter. Verdeel de boter in 4 blokjes van dezelfde grootte, rol ze strak op in plasticfolie en bewaar in de koelkast.
2 Schil de aardappelen en kook ze gaar in water. Was en droog de basilicumblaadjes. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Mix de rest van het basilicum met het teentje knoflook en enkele eetlepels olijfolie tot een dikke pasta. Stamp de aardappelen tot puree met de warme melk en de eidooier. Meng de basilicumpasta onder de puree en kruid met zout en peper. Hou de puree warm.
3 Kruid de steaks met zout en peper en bak ze in een pan in de olijfolie en de resterende boter. Verwarm 1 el olijfolie in een andere pan en bak de kerstomaten kort aan. Schep de warme basilicumpuree op de borden, leg er kerstomaatjes bovenop en enkele gesnipperde blaadjes basilicum. Leg er tot slot de steaks bij, gegarneerd met een nootje rozemarijnboter.
Chateaubriand met basilicumpuree, kerstomaatjes en rozemarijnboter is een recept van Simply you