1 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 min in licht gezouten water en laat ze dan uitlekken. Snij de chipolata in hapklare stukjes en bak ze met de bloemkoolroosjes in een nootje boter.
2 Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de olie. Voeg de rijst toe en meng al roerend tot de rijstkorrels doorschijnend zijn. Giet een pollepel warme bouillon bij de rijst en blijf roeren tot de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst gaar is.
3 Voeg de chipolatastukjes, de bloemkoolroosjes en de rest van de boter toe aan de rijst. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Dek de kookpot af en laat 1 min rusten. Bestrooi naar smaak met parmezaan.
Risotto met bloemkool en chipolata is een recept van Simply you
Dit vind je misschien ook lekker
Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika