Risotto met bloemkool en chipolata

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 min in licht gezouten water en laat ze dan uitlekken. Snij de chipolata in hapklare stukjes en bak ze met de bloemkoolroosjes in een nootje boter.
  • 2 Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de olie. Voeg de rijst toe en meng al roerend tot de rijstkorrels doorschijnend zijn. Giet een pollepel warme bouillon bij de rijst en blijf roeren tot de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst gaar is.
  • 3 Voeg de chipolatastukjes, de bloemkoolroosjes en de rest van de boter toe aan de rijst. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Dek de kookpot af en laat 1 min rusten. Bestrooi naar smaak met parmezaan.

Risotto met bloemkool en chipolata is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstoof met ratatouille en chipolata
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept