1 Schil de rabarber en snij de stengels in stukjes. Laat ze 1 min blancheren in kokend water. Laat uitlekken en schrikken onder koud water. Laat de boter smelten in een pan met antiaanbaklaag en bak de stukjes rabarber er goudbruin in. Voeg de honing en de kruiden toe en laat nog 1 min verder bakken. Hou de rabarber warm.
2 Maak de pan schoon met keukenpapier. Verhit 1 el olijfolie en bak de vis aan op de velkant, tot het vlees wit wordt. Kruid met zout en peper. Verwarm in een pan de rest van de olie met de suiker. Doe er de tomaten bij en laat ongeveer 5 min bakken op een zacht vuur. Schep er regelmatig een beetje bakvocht over.
3 Schik stukjes rabarber, roodbaarsfilets en gekonfijte tomaatjes op de borden. Giet er een beetje bakjus van de tomaten over en dien op.
Roodbaarsfilets met rabarber en gekonfijte kerstomaten is een recept van Simply you
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen