1 Voor de biscuit: verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren op met de suiker tot een wit mengsel. Zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder en meng voorzichtig door de eiere met een spatel. Giet het deeg in een beboterde taartvorm met losse bodem en zet 40 min in de oven. Laat afkoelen.
2 Voor de mousse: mix de aardbeien tot een fijne puree. Verwarm de melk in een pannetje met het gehalveerde vanillestokje waaruit je de zaadjes hebt weg geschraapt. Haal van het vuur zodra de melk kookt. Klop in een mengkom de eierdooiers op met de suiker tot een wit mengsel. Laat de gelatine weken in koud water. Voeg geleidelijk de warme melk toe aan de eieren en roer onmiddellijk. Giet alles terug in het pannetje, verwarm geleidelijk terwijl je blijft roeren tot het mengsel indikt. Haal je vinger over de lepel, wanneer je afdruk schoon blijft, giet dan het mengsel onmiddellijk in een koude vorm, voeg de aardbeienpuree erbij en meng. Voeg de uitgewrongen gelatine toe. Zet de vorm in ijswater en blijf roeren tot de bereiding is afgekoeld. Voeg de opgeklopte room toe met voorzichtige bewegingen van boven naar beneden.
3 Leg de biscuit in een vorm met losse bodem met een iets grotere diameter dan die van de biscuit. Bedek met een laag mousse, even dik als de biscuit. Zorg ervoor dat de mousse goed aansluit tegen de randen van de vorm. Zet 2 u in de koelkast. Haal uit de vorm en strijk de randen glad met de spatel. Versier met gehakte pistachenoten en verse munt.
Biscuit met aardbeienbavarois is een recept van Simply you