1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool in roosjes en leg ze met een beetje zout in een kookpan. Bedek volledig met koud water en laat 15 min koken. Giet af en hou apart. Snij de ui in kleine blokjes en laat ze glazig worden in een beetje olie met de rozemarijn.
2 Meng met een klopper de ui met de eieren in een kom. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kurkuma, de parmezaan, 1 tl zout, peper en het basilicum toe. Meng tot je een min of meer homogeen deeg krijgt. Voeg de bloemkoolroosjes toe.
3 Bedek een taartvorm met losse bodem met bakpapier en boter de randen in. Strooi er sesamzaadjes over en giet het deeg erin. Snij de tweede rode ui in schijfjes en leg ze erop. Duw lichtjes aan zodat ze in het deeg zakken en strooi er komijnzaadjes overheen. Zet de tart 45 min in de oven tot ze goudbruin kleurt. Haal uit de oven en werk af met verse rozemarijn.