Gelakte varkensfilet met erwtjes

8
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen en laat er het vlees gedurende 4 uur in rusten (of de hele nacht), in de ij skast. Haal het vlees uit de marinade en dep het af met keukenpapier. Schroei langs alle kanten dicht in een braadpan, giet er de marinade bij en laat op een matig vuur 15 à 17 min verder koken. Hou warm en bedek de varkensfilet 10 min met een laagje aluminiumpapier.
  • 2 Laat ondertussen de olijfolie warm worden in een kookpan en voeg er de gember, erwten, suiker en basilicum aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Prik het lookteentje op een vork en meng er regelmatig mee door de pan. Voeg eventueel wat water toe, zodat de erwten goed zacht worden. Laat zo’n 7 min koken.
  • 3 Haal het aluminiumpapier van het vlees en dien meteen op, overgoten met wat braadvocht en vergezeld van enkele schijfjes limoen. Versier met blaadjes basilicum.

Gelakte varkensfilet met erwtjes is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte zwezerik met gevulde koolpakketjes
2 uur-
Bekijk recept
Gelakte kippenboutjes met rozemarijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept