Risotto van quinoa met asperges en een gepocheerd ei

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het kontje van de asperges en schil de stengels. Kook ze volgens onze aanwijzingen. Verwijder de kopjes en snij de stengels in de lengte in vier.
  • 2 Fruit de sjalot en de citroenzeste 5 min in 30 g boter. Voeg de quinoa toe en laat 5 min verder bakken terwijl je blij ft roeren. Giet er de witte wijn bij, zet het vuur hoger tot de wijn verdampt is. Zet het vuur terug lager en deglaceer met 1 soeplepel warme bouillon. Voeg daarna telkens een soeplepel bouillon toe wanneer de vorige is opgenomen, terwijl je blijft roeren. Laat 15 min verder sudderen tot de quinoa gaar is. Haal de kookpot van het vuur en voeg de asperges, de peterselie, 20 g boter en peper toe. Meng voorzichtig. Dek af en laat 5 min opzwellen.
  • 3 Voor het gepocheerd ei, breng 1 liter water aan de kook met een scheut azijn. Breek een ei in een bakje. Zet het vuur lager en zodra het water borrelt, maak je met een garde een kolk, waarin je voorzichtig het ei giet. Met twee lepels vouw je het eiwit rond de eierdooier. Laat 2 tot 2 min 30 pocheren, naargelang de grootte van het ei. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat het in een kom met koud water glijden. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere eieren. Serveer de quinoarisotto met 1 gepocheerd ei, verdeel er de aspergekopjes over en versier met rode bietenscheuten.

Risotto van quinoa met asperges en een gepocheerd ei is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept