Lamssaté met kruiden en rijstkoekjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het lamsvlees in stukken. Mix de look, 3 groene paprika's, het rode pepertje en de gember. Kruid met peper en zout. Laat het vlees 2 u marineren in dit mengsel. Snij de groene en rode paprika in reepjes. Steek het vlees en de paprika op brochettes.
  • 2 Voor de rij stkoekjes: kook de rij st zoals vermeld op de verpakking. Meng de eieren met de bloem. Voeg de rij st toe, kruid met peper, zout en de fijne kruiden en meng voorzichtig. Verhit 1/2 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Deponeer porties van 1 el van het rij stmengsel op ruime afstand van elkaar in de pan. Plat deze koekjes af. Bak langs beide zijden goudbruin op een matig vuur en hou daarna warm in de oven. Herhaal tot alle rijst op is.
  • 3 Verhit 3 el olie in een pan. Voeg het vlees toe en laat kleuren zonder te bruinen. Zet het vuur lager en dek de pan af. Laat 20 min zacht sudderen. Bestrooi het vlees daarna met garam masala en bak op een hoog vuur om de jus te laten indikken. Bak daarna het vlees kort aan tot je een goudbruin en krokant korstje krij gt. Serveer het vlees met de rij stkoekjes.

Lamssaté met kruiden en rijstkoekjes is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstkoekjes van Ineke en Mascha
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete rijstkoekjes
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rijstkoekjes
20-30 min -
Bekijk recept
Rijstkoekjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Lamssate Met Chilipindasaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept