1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met de look, de peterselie, de parmezaan, 2 el paneermeel en het losgeklopte ei. Kruid met peper en zout. Maak kleine balletjes en rol door het paneermeel. Bak goudbruin in een pan met wat olie. Zet de pan met de balletjes in de oven en laat nog 10 min bakken.
2 Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook 5 tot 10 min in gezouten water tot ze al dente zijn. Laat uitlekken en bak bruin in wat olie, kruid met een snuifje zout en hou apart.
3 Snij de rodekool in fijne reepjes. Snij de rode ui in fijne halfrondjes en de appel in schijfjes. Verwarm 3 el olijfolie in een wok. Voeg de ui toe en laat 30 sec kleuren. Bestrooi met bruine suiker en laat karamelliseren. Voeg de appelschijfjes, de balsamicoazijn en de rodekoolreepjes toe en laat 15 min sudderen. Kruid met peper en zout. Serveer bij de balletjes en de aardappelen.
Kippenballetjes, wok van rodekool en appel is een recept van Simply you