1 Mix alle ingrediënten voor het deeg en kneed op een bebloemd werkvlak tot een homogeen en soepel deeg. Voeg eventueel wat water toe indien het deeg te veel kleeft. Verpak in huishoudfolie en laat 30 min rusten in een koele ruimte. Blancheer de spinazie 5 min in gezouten water, hou onder koud water en wring uit met je handen. Hak fijn en meng met de ricotta, de eierdooiers, de parmezaan en de nootmuskaat. Kruid met peper en zout en meng opnieuw.
2 Haal het deeg door een pastamachine. Snij kleine cirkeltjes uit met een gekartelde uitsteekvorm. Schik wat vulling op elk cirkeltje, bevochtig de rand van het deeg met je vinger vouw het dicht in de vorm van een halve maan en druk aan. Rol elke tortellini rond je ijsvinger, duw de uiteinden tegen elkaar en druk aan om vast te zetten.
3 Smelt de boter op een zacht vuur en voeg de salie toe. Kruid met peper. Kook de tortellini al dente in gezouten water. Haal uit het water met een schuimspaan en giet bij de salieboter. Serveer in verwarmde borden. Bestrooi met geraspte parmezaan.
Tortellini gevuld met ricotta en spinazie, salieboter is een recept van Simply you