1 Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Laat uitlekken en koel af onder koud water.
2 Verhit de olijfolie in een wok. Bak er de ontdooide scampi's in met het geplette teentje look. Laat nog wat verder bakken zonder dat de look bruin wordt. Kruid met peper en zout, voeg de limoenzeste toe en hou apart.
3 Snij de avocado's doormidden, verwij der de pit en schil. Bestrooi onmiddellijk met grof zeezout, vers gemalen peper en chilipoeder. Besprenkel met het limoensap en snij daarna in grote stukken. Hak de spinaziescheuten fijn en meng met de avocado's. Voeg de scampi's en de pasta toe en meng. Bestrooi met koriander en basilicum en dien lauw of koud op.
Pastasalade met scampi's, avocado en spinazie is een recept van Simply you
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)