1 Maak de pesto door 80 g rucola, 60 g parmezaan, 60 g pijnboompitten en het gepelde lookteentje te mixen. Voeg daarna de olijfolie en het citroensap toe, kruid met peper en zout en mix opnieuw.
2 Schil de aardappelen en kook ze in ruim gezouten water. Pureer en meng met de melk en de pesto tot een gladde massa.
3 Snij de kabeljauwfilets in 6 gelijke stukken, haal door de bloem, kruid met peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak de kabeljauwstukken goudbruin aan beide kanten. Maak een salade van de rest van de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de halfgedroogde tomaten, voeg 1 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout. Serveer de kabeljauw met de pestopuree en de rucolasalade.
Kabeljauw, puree met rucolapesto is een recept van Simply you