Moelleux met citroen

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter en bebloem een springvorm van 20 cm. Klop de eieren met de suiker op in een kom tot je een luchtige en schuimige massa krijgt. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder, de boter en de citroenzeste toe. Meng.
  • 2 Giet dit beslag in de vorm en zet 20 min in de oven. Maak intussen de citroensiroop: giet het citroensap en de suiker in een pot en verwarm op een matig vuur. Haal de pot van het vuur zodra de suiker is opgelost en giet er de rum bij. Ga na of de taart goed gebakken is met de punt van een mes, haal uit de vorm en zet op een rooster waaronder je een bord hebt geschoven. Maak met een brochette of een tandenstoker enkele gaatjes in de taart en giet er voorzichtig de siroop over.
  • 3 Snij de citroenschijfjes doormidden. Breng het water en de suiker aan de kook. Doe er de citroenschijfjes bij en pocheer 5 min. Versier de rand van de taart met citroenschijfjes en bestrooi met poedersuiker.

Moelleux met citroen is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept