1 De avond voordien. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de pompoenblokjes 20 min in de oven tot ze goudbruin kleuren. Kook de linzen zoals vermeld op de verpakking. Laat uitlekken, spoel onder koud water. Laat alles afkoelen en bewaar in de koelkast.
2 De dag zelf. Meng in een kom het kippengehakt, het eiwit, de teentjes look, de lente-uitjes, de koriander en de cayennepeper. Kruid met peper en zout en maak balletjes die je 10 min in de koelkast laat rusten.
3 Meng de pompoenblokjes, de fetablokjes, de lente-uitjes, de platte peterselie en de rucola met de linzen. Meng de honing, de ciderazijn, de notenolie en de olijfolie. Voeg de tijmblaadjes toe en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de linzen. Bak de balletjes goudbruin in olie, 5 min aan elke kant, en serveer met de linzensalade.
Kippenballetjes en salade van linzen en pompoen is een recept van Simply you