Kippenballetjes en salade van linzen en pompoen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De avond voordien. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de pompoenblokjes 20 min in de oven tot ze goudbruin kleuren. Kook de linzen zoals vermeld op de verpakking. Laat uitlekken, spoel onder koud water. Laat alles afkoelen en bewaar in de koelkast.
  • 2 De dag zelf. Meng in een kom het kippengehakt, het eiwit, de teentjes look, de lente-uitjes, de koriander en de cayennepeper. Kruid met peper en zout en maak balletjes die je 10 min in de koelkast laat rusten.
  • 3 Meng de pompoenblokjes, de fetablokjes, de lente-uitjes, de platte peterselie en de rucola met de linzen. Meng de honing, de ciderazijn, de notenolie en de olijfolie. Voeg de tijmblaadjes toe en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de linzen. Bak de balletjes goudbruin in olie, 5 min aan elke kant, en serveer met de linzensalade.

Kippenballetjes en salade van linzen en pompoen is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kippenballetjes met bulgur
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenballetjes, wok van rodekool en appel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakasperges met pittige kippenballetjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine Met Kippenballetjes In Een Prei-sjalotsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept