Sinaasappelpartjes met chocolade en gember

6
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de sinaasappel in 8 stukken, haal voorzichtig de pulp weg, zonder de schil te beschadigen. Haal alle witte nerven weg en snij de schil in repen. Doe de sinaasappelpulp in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat 5 min koken en voeg dan de schilrepen toe. Laat nogmaals 5 min koken voor je de schil wegneemt.
  • 2 Doe de suiker en gember in een pan, voeg er 150 ml water aan toe en breng aan de kook. Laat koken tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de schilreepjes toe en laat nog 5 min koken. Laat afkoelen. Zet de pan weer op het vuur en laat weer 5 min koken. Laat weer afkoelen. Herhaal deze procedure nog één keer, haal de schilrepen dan uit de pan, laat ze uitlekken en laat ze 2 u afkoelen op een rooster.
  • 3 Laat de chocolade smelten au bain-marie, dompel elke reep sinaasappelschil in de chocolade en laat afkoelen en hard worden.

Sinaasappelpartjes met chocolade en gember is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kip piri piri met sinaasappel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept