1 Verdeel de sinaasappel in 8 stukken, haal voorzichtig de pulp weg, zonder de schil te beschadigen. Haal alle witte nerven weg en snij de schil in repen. Doe de sinaasappelpulp in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat 5 min koken en voeg dan de schilrepen toe. Laat nogmaals 5 min koken voor je de schil wegneemt.
2 Doe de suiker en gember in een pan, voeg er 150 ml water aan toe en breng aan de kook. Laat koken tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de schilreepjes toe en laat nog 5 min koken. Laat afkoelen. Zet de pan weer op het vuur en laat weer 5 min koken. Laat weer afkoelen. Herhaal deze procedure nog één keer, haal de schilrepen dan uit de pan, laat ze uitlekken en laat ze 2 u afkoelen op een rooster.
3 Laat de chocolade smelten au bain-marie, dompel elke reep sinaasappelschil in de chocolade en laat afkoelen en hard worden.
Sinaasappelpartjes met chocolade en gember is een recept van Simply you