Luikse salade nieuwe stijl

4
35 min
Salade
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, spoel ze, kook ze in een pot met ruim gezouten water, giet ze af en snij ze in blokjes. Kook de spruitjes 25 min in een andere pot met gezouten, kokend water. Giet af en spoel ze onder koud water. Kook de eieren 8 min in een derde pot kokend water en spoel ze onder koud water voor je ze pelt.
  • 2 Laat de boter smelten in een steelpannetje en stoof de sjalot aan met de spekjes. Als de spekjes bijna gaar zijn, voeg je de spruitjes toe. Kruid met een beetje zout en voeg de azijn toe. Voeg de aardappelblokjes toe.
  • 3 Meng de mosterd met de ciderazijn, de olijfolie en de room. Klop de mengeling goed op en kruid met peper en zout. Leg de jonge bladsla in de borden en voeg er de spruitjes, aardappelen en spekjes aan toe, en de in vier gesneden eieren. Strooi er wat peterselie en kaas over en besprenkel met een scheutje vinaigrette. Dien op.

Luikse salade nieuwe stijl is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische yoghurt
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Peren-bessenyoghurt
10 min Snack
Bekijk recept
Naan met lamsworstjes en salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde auberginesalade met verse kruiden
33 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept