1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de paprika, de komijn en een beetje peper en zout. Haal de kippenbillen door de kruidenmengeling en bak ze dan goudbruin in wat olie en boter. Leg ze op een ovenplaat. Snij de uien, venkel en zoete aardappel in grove stukken en leg ze rond de kip.
2 Meng de honing, de zonne-bloemolie en de saffraan met de helft van de warme bouillon. Giet over de kip en groenten en zet 45 min in de oven. Voeg na 30 min de droge abrikozen en het citroensap toe.
3 Giet de rest van de warme bouillon over de couscous en laat 10 min wellen. Maak de korrels los met een vork. Gril de pistachenoten in een pan met antiaanbaklaag en haal de pitten uit de granaatappel. Voeg de pistachenoten en de helft van de granaatappelpitten bij de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Dien op met de kip en de groenten en werk af met de rest van de granaatappelpitten en de peterselie.
Kiptajine met gekaramelliseerde venkel is een recept van Simply you