Langzaam gegaard varkensgebraad

12
240 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom het zeezout, de honing, suiker, gember, kruidnagel en het mosterdpoeder. Maak ruitvormige inkepingen in het gebraad. Leg het gebraad in een ovenschaal en wrijf in met de kruidenmengeling. Laat zo’n 12 u rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Overgiet het gebraad met het bier en het water. Bedek met aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Haal het vlees uit de oven en prik een hittebestendige vleesthermometer in het gebraad. Zet de oven op 80 °C, wacht tot de temperatuur gedaald is en zet dan het vlees weer in de oven, deze keer zonder aluminiumfolie, en laat verder garen tot de vleestemperatuur 65° is (dat duurt 4 tot 5 u). Haal het gebraad uit de oven, bedek weer met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
  • 3 Zet de ovengrill op. Beleg de sneetjes brood met kaas en laat de kaas enkele minuten smelten in de oven. Snij de rodekool in reepjes, de augurken in plakjes en het gebraad in dikke plakken. Bedek elk kaasbroodje met rodekool, leg er een snee vlees bovenop, daarop wat sneetjes augurk en wat kappertjes en dien op met wat mosterd.

Langzaam gegaard varkensgebraad is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hugo
10 min Snack
Bekijk recept
Chocoladefondue
20 min-
Bekijk recept
Garden of Eden
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept