1 Smelt wat boter in een pan en bak de konijnenruggen langs alle kanten goudbruin op een zacht vuur. Kruid met peper en zout, voeg de bloem toe en meng met een houten lepel. Fruit de spekjes en de uien in een pot met dikke bodem, op een hoog vuur. Voeg er de konijnenruggen bij en deglaceer daarna met bier. Overgiet met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, kruid met peper en zout, zet het vuur lager en laat 1 u sudderen.
2 Was, schil en kook de aardappelen 10 min. in licht gezouten water. Maak er puree van en hou apart.
3 Was en hak het witloof grof. Fruit 10 min in een pan met 1 el gesmolten boter. Meng deze bereiding onder de aardappelpuree, voeg een klontje boter toe en bind indien nodig met wat warme melk. Kruid af met peper, zout en de nootmuskaat en dien op met de konijnenruggen.
Konijnenrug met witloofpuree is een recept van Simply you