2 Doe de 2 soorten bloem en het cacaopoeder in een kom. Giet er de rest van de lauwe melk bij en 5 cl room en meng met de garde tot een glad deeg. Voeg de eierdooier toe (hou het eiwit apart), de suiker en de opgeloste gist. Meng, dek af met een keukendoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
3 Voeg 15 g gesmolten boter en het stijfgeklopte eiwit met het zout toe. Meng, dek af en zet nog 30 min. weg.
4 Smelt een nootje boter in een koekenpan voor blini’s (14 cm diameter). Schep er een pollepel beslag in en bak 3 min. op zacht vuur tot wanneer er kleine gaatjes zichtbaar zijn. Draai de blini om en bak nog 2 min. Bak op deze manier 4 blini’s.
5 Saus: breng, net voor het opdienen, 10 cl room in een kleine steelpan aan de kook. Haal van het vuur, voeg de chocolade toe, laat 1 min. rusten en meng met de garde.
6 Dien de met poedersuiker bestrooide blini’s warm op met een bolletje vanille-ijs en de chocoladesaus.