Eendenborst met balsamicovinaigrette

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze op de velkant in een antikleefpan zonder vetstof. Bak ze goudbruin langs beide kanten in een dikke 10 min. op middelhoog vuur. Verwijder tussendoor het braadvet. De baktijd hangt af van de dikte van het vlees, het moet rosé zijn en niet saignant.
  • 2 Bereid ondertussen de vinaigrette: verwarm, in een kookpot, de balsamicoazijn met het gehakte knoflookteentje, de gemalen koriander, de olijfolie en het water gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Giet door een puntzeef en zet opzij.
  • 3 Breng de eendenborsten op smaak met peper en zout, snij ze in plakken en verdeel ze over verwarmde borden. Lepel er de vinaigrette over en bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper. Serveer meteen met tabouleh

Eendenborst met balsamicovinaigrette is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginebeursjes met feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken kippenhaasjes in balsamicovinaigrette
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergehapjes met meloen
20 min Snack
Bekijk recept
Bio-bonensalade met balsamicovinaigrette
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept