1 Snij de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze op de velkant in een antikleefpan zonder vetstof. Bak ze goudbruin langs beide kanten in een dikke 10 min. op middelhoog vuur. Verwijder tussendoor het braadvet. De baktijd hangt af van de dikte van het vlees, het moet rosé zijn en niet saignant.
2 Bereid ondertussen de vinaigrette: verwarm, in een kookpot, de balsamicoazijn met het gehakte knoflookteentje, de gemalen koriander, de olijfolie en het water gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Giet door een puntzeef en zet opzij.
3 Breng de eendenborsten op smaak met peper en zout, snij ze in plakken en verdeel ze over verwarmde borden. Lepel er de vinaigrette over en bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper. Serveer meteen met tabouleh
Eendenborst met balsamicovinaigrette is een recept van Delhaize