Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de geraspte schil en het sap van de limoen(en), de olijfolie, de sojasaus, de gember, de tabasco en de koriander.
  • 2 Maak kruisvormige inkepingen in het vet van de eendenfilets. Dompel het vlees in de marinade. Zet opzij.
  • 3 Snij het vruchtvlees van de watermeloen en van de kiwi’s in heel kleine blokjes. Voeg de heel fijn gesnipperde ui toe, 1 eetlepel koriander, peper en zout. Meng goed.
  • 4 Laat de eendenfilets goed uitlekken en leg ze op de velkant in een antikleefpan. Bak ze ongeveer 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte), verwijder tussendoor het braadvet. De filets moeten rosé zijn en niet saignant. Kruid op het einde met peper en zout.
  • 5 Laat de eendenborstfilets 1 min. rusten, snij ze dan in plakken. Serveer meteen met de salsa en met taboulé.

Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept