1 Meng de geraspte schil en het sap van de limoen(en), de olijfolie, de sojasaus, de gember, de tabasco en de koriander.
2 Maak kruisvormige inkepingen in het vet van de eendenfilets. Dompel het vlees in de marinade. Zet opzij.
3 Snij het vruchtvlees van de watermeloen en van de kiwi’s in heel kleine blokjes. Voeg de heel fijn gesnipperde ui toe, 1 eetlepel koriander, peper en zout. Meng goed.
4 Laat de eendenfilets goed uitlekken en leg ze op de velkant in een antikleefpan. Bak ze ongeveer 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte), verwijder tussendoor het braadvet. De filets moeten rosé zijn en niet saignant. Kruid op het einde met peper en zout.
5 Laat de eendenborstfilets 1 min. rusten, snij ze dan in plakken. Serveer meteen met de salsa en met taboulé.
Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi is een recept van Delhaize