1 Rooster één sneetje peperkoek en laat afkoelen (het zal hard worden).
2 Schil 3 pompelmoezen tot op het vruchtvlees (verwijder alle witte bittere deeltjes), snij de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een groot bord zodat het vrijgekomen sap opgevangen wordt. Giet dit sap in een maatbeker en voeg het soep van de 4de pompelmoes toe. Vul verder aan met water tot je 25 cl vloeistof hebt. Doe hierbij het verkruimelde halve bouillonblokje en 3 verkruimelde sneetjes peperkoek.
3 Snij het vet dat bovenop de eendenborst vastzit met een puntig mes kruisgewijs is. Zet een droge pan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat warm worden. Leg er de eendenborsten met de vetkant naar onder in en bak 5 min. op matig vuur; verwijder tussendoor het vet. Draai om en bak nog 5 min., afhankelijk van de dikte (het vlees moet rosé zijn en niet saignant) Kruid met peper en zout.
4 Haal uit de pan en verpak in aluminiumpapier. Verwijder het braadvet en giet de inhoud van de beker in de pan. Roer de aanbaksels los en laat 2 min. al roerend koken op heel zacht vuur: de peperkoek zal smelten. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de partjes pompelmoes in de saus.
5 Verwarm nog even terwijl je de eendenborst in plakken snijdt.
6 Dien warm op, bestrooid met de geroosterde verkruimelde peperkoek. Serveer met courgettepannenkoekjes en een mengeling van witte en wilde rijst.
Eendenborst met rode pompelmoes en peperkoek is een recept van Delhaize