Zuurkool met appelen en kip

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en prik er de kruidnagels in.
  • 2 Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes.
  • 3 Doe de helft van de zuurkool in een kookpan met dikke bodem. Verdeel hierover de appelschijfjes, de stukken kip, de ui en de laurierbladeren.
  • 4 Bestrooi met peper en komijn en overdek alles met de rest van de zuurkool. Overgiet het geheel met 20 cl water, dek af en laat 20 minuten koken op laag vuur.
  • 5 Schil de aardappel, rasp ze fijn en doe ze bij de zuurkool.
  • 6 Dek af en laat nog 20 minuten koken op laag vuur.
  • 7 Serveer goed warm.

Zuurkool met appelen en kip is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept