Zalmlapjes met groene botersaus

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De wortelen reinigen, in fijne staafjes snijden en voor ¾ gaar koken.
  • 2 Snijbonen reiningen en beetgaar koken.
  • 3 Tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
  • 4 Alle kruiden fijnhakken en 1 min. in een weinig water laten koken. Door een fijne zeef gieten. Enkel het groene vocht wordt voor de saus gebruikt.
  • 5 50 g boter smelten en de sjalotten glazig maken. Een glas witte wijn bijgieten en kruiden met peper en zout. Voor de helft laten inkoken en doorzeven. Voeg 10 cl groen vocht bij en laat even doorkoken.
  • 6 Pan van het vuur nemen, koude boter in stukjes bijvoegen en goed mengen. De saus mag niet meer koken.
  • 7 Zalmlapjes grillen of in boter bakken.
  • 8 Groenten opwarmen in boter.
  • 9 Sausspiegel op bord maken. Zalm in het midden leggen. Groenten errond schikken en stukjes tomaat rond de zalm leggen. Op elk zalmlapje een kerstomaat en een plukje kervel leggen.

Zalmlapjes met groene botersaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept