Indiase kipsaté met wortelsalade

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng in een grote schaal de yoghurt met de kruidenmix en het citroensap. Snijd de kipfilets in hele fijne reepjes. Leg ze in de yoghurtmarinade en meng goed. Laat afgedekt twee uur marineren in de koelkast.
  • 2 Snipper de sjalot fijn. Laat de sjalotsnippers en de rozijnen kort weken in het sinaasappelsap.
  • 3 Schil en rasp de wortelen. Hak de peterselieblaadjes fijn. Vermeng ze met de geraspte wortelen, 2 eetlepels koolzaadolie, de sjalot en de rozijnen. Kruid met peper en zout.
  • 4 Kook de quinoa in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Week 8 houtjes satéstokjes in koud water.
  • 6 Neem de kip uit de marinade en rijg het vlees aan de spiesjes, druk goed aan zodat de reepjes dicht tegen elkaar zitten. Rooster de spiesjes ongeveer 8 minuten per kant op de barbecue. Serveer met quinoa en de wortelsalade.

Indiase kipsaté met wortelsalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsalade met sinaasappel en honing
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde zalmfilet met komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veterbolletjes
- 10 min-
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept