1 Vermeng in een grote schaal de yoghurt met de kruidenmix en het citroensap. Snijd de kipfilets in hele fijne reepjes. Leg ze in de yoghurtmarinade en meng goed. Laat afgedekt twee uur marineren in de koelkast.
2 Snipper de sjalot fijn. Laat de sjalotsnippers en de rozijnen kort weken in het sinaasappelsap.
3 Schil en rasp de wortelen. Hak de peterselieblaadjes fijn. Vermeng ze met de geraspte wortelen, 2 eetlepels koolzaadolie, de sjalot en de rozijnen. Kruid met peper en zout.
4 Kook de quinoa in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Week 8 houtjes satéstokjes in koud water.
6 Neem de kip uit de marinade en rijg het vlees aan de spiesjes, druk goed aan zodat de reepjes dicht tegen elkaar zitten. Rooster de spiesjes ongeveer 8 minuten per kant op de barbecue. Serveer met quinoa en de wortelsalade.
Indiase kipsaté met wortelsalade is een recept van Delhaize