1 Schil de asperges, verwijder het harde, onderste gedeelte en kook ze in 10 à 15 min. gaar in licht gezouten, kokend water.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
3 Rasp de blok Oud-Brugge fijn.
4 Verwarm de puree lichtjes in de microgolfoven. Doe er 2 eetlepels bechamelsaus en 2 eetlepels geraspte kaas bij. Meng goed, schep in een ovenschaal en strijk glad.
5 Giet de gare asperges voorzichtig af en laat ze schrikken onder koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Rol telkens 2 stuks in een sneetje ham.
6 Leg de rolletjes op de puree, overgiet met de resterende bechamelsaus en bestrooi met de rest van de geraspte Oud-Brugge.
7 Laat 15 min. in de oven gratineren. Bestrooi met peterselie en serveer meteen.
Aspergerolletjes met gekookte ham is een recept van Delhaize