1 Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een grote ronde schotel.
2 Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast.
3 Laat 5 min. afkoelen, snij in schijfjes en leg in een grote schotel. Overgiet met de witte wijn.
4 Gril de amandelen zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
5 Doe in een bokaal in volgorde: azijn, zout, peper, mosterd en olie. Sluit de bokaal en schud goed.
6 Giet wat vinaigrette over de aardappelen, leg er de grofgehakte notensla bovenop, voeg de in stukjes gesneden roquefort toe en overgiet met de resterende vinaigrette.
7 Bestrooi alles met de gegrilde amandelen en dien onmiddellijk op, als voor- of hoofdgerecht.
8 Dit slaatje is ook ideaal voor een koud buffet.
Aardappelslaatje met roquefort en amandelen is een recept van Delhaize