Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
  • 2 Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
  • 3 Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°.
  • 5 Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
  • 6 Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
  • 7 Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
  • 8 Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.

Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept