1 Snipper de ui en snij de wortel en de selder fijn.
2 Wentel de schijven ossobuco in de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Verwarm 2 eetlepels olie en de boter in een sauteerpan en bak het vlees er aan beide kanten in aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3 Neem het vlees uit de pan. Doe 2 eetlepels olie bij in de pan en fruit er de fijngesneden ui en groenten, evenals het geperste knoflookteentje in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat 2 min. sudderen. Voeg dan de tomaten toe, 35 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg het vlees in de saus, breng aan de kook en laat met deksel 1 uur sudderen op heel zacht vuur. Draai het vlees geregeld om.
4 Laat nog 30 min. extra stoven zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met verse pasta.