1 Meng het sap van een ½ limoen en een ½ eetlepel kerriepoeder in een schaal, voeg de in grote blokjes gesneden vis toe, meng en laat rusten.
2 Borstel de shiitakes schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Snij ze fijn, evenals de uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
3 Haal de stukken vis door de bloem, schud het teveel aan bloem af en bak ze aan in 2 eetlepels olie in een diepe pan of wok op vrij hoog vuur. Neem ze uit de pan wanneer ze goudbruin gebakken zijn en doe 2 eetlepels olie bij in de pan. Fruit de shiiitakes en de uitjes, nog altijd op vrij hoog vuur, en roer voortdurend.
4 Voeg na 3 min. het fijngehakte pepertje toe en ½ eetlepel kerriepoeder. Roer 1 min., voeg dan de stukken vis toe, de kokosmelk, 25 cl warm water en het verkruimelde, halve bouillonblokje. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 min. sudderen.
5 Voeg het sap van de resterende halve limoen toe en breng op smaak. Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen met Thaise rijst.