Viscurry met shiitakes

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het sap van een ½ limoen en een ½ eetlepel kerriepoeder in een schaal, voeg de in grote blokjes gesneden vis toe, meng en laat rusten.
  • 2 Borstel de shiitakes schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Snij ze fijn, evenals de uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
  • 3 Haal de stukken vis door de bloem, schud het teveel aan bloem af en bak ze aan in 2 eetlepels olie in een diepe pan of wok op vrij hoog vuur. Neem ze uit de pan wanneer ze goudbruin gebakken zijn en doe 2 eetlepels olie bij in de pan. Fruit de shiiitakes en de uitjes, nog altijd op vrij hoog vuur, en roer voortdurend.
  • 4 Voeg na 3 min. het fijngehakte pepertje toe en ½ eetlepel kerriepoeder. Roer 1 min., voeg dan de stukken vis toe, de kokosmelk, 25 cl warm water en het verkruimelde, halve bouillonblokje. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 min. sudderen.
  • 5 Voeg het sap van de resterende halve limoen toe en breng op smaak. Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen met Thaise rijst.

Viscurry met shiitakes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
30 min
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige vegetarische ramen in 15 minuten
15 min-
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige viscurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode viscurry met grapefruit en koriander uit het gourmetpannetje
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jasmijnrijst met pittige gele viscurry
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viscurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept