Uienpizza uit Nice

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de gepelde uien vertikaal in twee, snij ze dan in niet te fijne, halve ringen.
  • 2 Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit er de uien 2 min. in op vrij hoog vuur, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 min. zacht worden, roer af en toe. Neem het deksel weg en laat ze op hoog vuur lichtbruin bakken.
  • 3 Voeg de kappers, de tijm en peper (geen zout!) toe, laat lauw worden.
  • 4 Verwarm de oven voor op th. 8 – 240°C en neem er het rooster uit.
  • 5 Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het focacciadeeg in het midden op. Rek het uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen. Blijf uitrekken tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Leg het papier met het deeg op het rooster.
  • 6 Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets in een ruitpatroon op.
  • 7 Bak 5 min. in de oven, leg de olijven dan in de ruitjes en laat nog 5 min. bakken.
  • 8 Serveer warm of lauw, met een salade.

Uienpizza uit Nice is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsrug met olijven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroentaart Uit Nice
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Pasta Met Romige Pesto Uit Nice
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Nice Papa
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Zoete uienpizza
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Franse uienpizza
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Franse uienpizza met salami
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uienpizza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept