1 Fruit de grofgehakte ui in 2 eetlepels olie in een wok of brede stoofpan gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg dan de geperste knoflooktenen toe, het fijngesnipperde vruchtvlees van de rode peper, de geraspte gember. Laat 2 min. stoven, doe er dan de tomaten bij, de pinda’s en de kokosmelk. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
2 Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi’s en laat ze snel kleuren in 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Neem ze eruit en doe dan de in stukken gesneden vis in dezelfde pan. Neem meteen van het vuur wanneer de vis aangebakken is.
3 Voeg het sap van de limoen aan de tomatenbereiding toe en mix tot een gladde saus. Voeg de scampi’s en de vis toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
4 Bestrooi met fijngehakte peterselie of koriander en serveer heel warm met rijst.