Stoofpot van wortelen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Leg ze in een pan gevuld met gezouten koud water. Schil de peer. Verwijder de onderkant en het steeltje.
  • 2 Pel de uien en de sjalot en hak ze fijn. Laat ze in een gietijzeren stoofpan 5 min. smelten in de hete boter. Doe er de spekblokjes bij en laat nog 5 min. braden op middelhoog vuur.
  • 3 Voeg een laag (goed uitgelekte) aardappelblokjes, de laurierblaadjes, zout en peper toe, en daarna de worsten, de peer en de rest van de aardappelblokjes.
  • 4 Bestrooi opnieuw met zout en peper en kruid alles met nootmuskaat. Overgiet alles met kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. stoven op laag vuur.
  • 5 Schil daarna de wortelen en snij ze in schijfjes van ½ cm. Doe ze in de kookpan en roer alles voorzichtig (zorg dat de worsten niet breken).
  • 6 Laat, met het deksel erop, nog 20 min. stoven op laag vuur. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien gloeiend heet op.

Stoofpot van wortelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept