1 Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Leg ze in een pan gevuld met gezouten koud water. Schil de peer. Verwijder de onderkant en het steeltje.
2 Pel de uien en de sjalot en hak ze fijn. Laat ze in een gietijzeren stoofpan 5 min. smelten in de hete boter. Doe er de spekblokjes bij en laat nog 5 min. braden op middelhoog vuur.
3 Voeg een laag (goed uitgelekte) aardappelblokjes, de laurierblaadjes, zout en peper toe, en daarna de worsten, de peer en de rest van de aardappelblokjes.
4 Bestrooi opnieuw met zout en peper en kruid alles met nootmuskaat. Overgiet alles met kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. stoven op laag vuur.
5 Schil daarna de wortelen en snij ze in schijfjes van ½ cm. Doe ze in de kookpan en roer alles voorzichtig (zorg dat de worsten niet breken).
6 Laat, met het deksel erop, nog 20 min. stoven op laag vuur. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien gloeiend heet op.