1 Neem de steaks 1 uur op voorhand uit de koelkast (het geheim van het perfecte grillen, anders blijft het vlees binnenin volledig rauw en zelfs koud).
2 Verwarm de grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur, maar niet maximaal.
3 Verdeel ondertussen de spinazieblaadjes over de borden. Bedruip ze met wat olijfolie en balsamicoazijn.
4 Smeer de steaks aan beide kanten in met olie met behulp van een keukenkwastje. Leg ze in de warme pan en laat ze 1 tot 1,5 min. aan elke kant bakken op een hoog vuur, verlaag het vuur en laat ze nog verder bakken, afhankelijk van de dikte van het vlees en van je eigen smaak.
5 Kruid de steaks met peper en zout, bedek ze met kaasschillfers en leg ze op de spinazieblaadjes. Serveer meteen met in de oven gebakken aardappelkwartjes. Geef er eventueel nog een tomatenslaatje bij.
Steaks op Florentijnse wijze is een recept van Delhaize