Zoek
Cobbler met nectarines en rode bessen
6
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1/2 zakje baking powder (10 g)
250 g bloem voor fijngebak
1 eetlepel citroensap
een snuifje gemalen kaneel
een snuifje zout
1 ei
150 g griessuiker
120 g koude boter
12.5 cl melk
750 g rijpe nectarines
125 g rode aalbessen
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Ontpit de nectarines en snij het vruchtvlees in kleine stukken.
3
Doe ze in een grote kom met de afgeriste rode bessen, het citroensap, 50 g suiker en het kaneelpoeder.
4
Meng goed en schik op de bodem van een niet te hoge ovenschaal.
5
Meng de bloem met het baking powder, het zout en 100 g suiker in een andere, grote kom.
6
Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels zoals voor een crumbledeeg.
7
Maak een kuiltje in het midden van het deeg en doe er de melk en het ei in.
8
Meng met een vork tot een homogeen, maar brokkelig deeg.
9
Schep het deeg in hoopjes op de vruchten, laat wat ruimte tussen de hoopjes: de vruchten moeten niet volledig bedekt zijn. 1
0
Zet 25 min. in de oven. 1
1
Serveer warm, lauw of koud.
Cobbler met nectarines en rode bessen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Cobbler met peren en gember
Nagerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met scones (cobbler)
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jamie's Fruit Cobbler
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Whisky Cobbler
Bekijk recept