Brochettes van eend en ananas

9
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de marinade: doe de honing en de sojasaus in een schaal, meng goed, voeg de olie toe en Tabasco volgens eigen smaak.
  • 2 Snij de eendenborstfilets (met het vel) in blokjes en meng ze goed onder de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • 3 Snij ondertussen de paprika’s in vierkante stukjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de paprikablokjes in en laat 3 min. koken vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en schrik ze onder koud water.
  • 4 Snij de halve ananas in blokjes.
  • 5 Laat de eendenblokjes uitlekken en steek ze afwisselend met paprika en ananas op spiesjes. Rooster ze op de barbecue terwijl je ze regelmatig met de marinade insmeert, laat bakken tot ze goed gekarameliseerd zijn (maar niet te lang, want de eendenblokjes worden anders te droog).
  • 6 Serveer met een rijstsalade.

Brochettes van eend en ananas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van zalm en courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept