Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
  • 3 Doe het gehakt in een grote kom.
  • 4 Voeg de zeer fijngesnipperde ui toe, de pijnboompitten, de kaas, de fijngeraspte citroenschil, het fijngehakte basilicum, het ei, peper en zout.
  • 5 Kneed alles goed, voeg paneermeel toe en kneed nog.
  • 6 Breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Rol balletjes ter grootte van een dikke noot en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  • 8 Bak ze 15 min. in de oven.
  • 9 Giet, ondertussen, de olie in een stoofpot. 1
  • 0 Voeg de passata en de wijn toe. 1
  • 1 Breng aan de kook en laat sudderen op zacht vuur. 1
  • 2 Doe de balletjes in deze saus en stoof nog 15 min. extra. 1
  • 3 Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 4 Serveer warm met deegwaren.

Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept