2 Doe het gehakt in een mengschaal en voeg de heel fijngehakte sjalotten toe, het in melk geweken en uitgeknepen broodkruim, het geklopte ei; het paneermeel, de tijm, de laurier, peper en zout. Meng goed en rol er 8 balletjes van. Bedek de ovenplaat met een dubbel vel bakpapier, leg er de balletjes op en laat ze 30 min. in de oven bakken.
3 Smelt ondertussen de boter in een stoofpot en bak er de gesnipperde uien in aan. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op zacht vuur fruiten. Bestrooi vervolgens met bloem, meng 1 min., doe er dan het water bij, het verkruimelde bouillonblokje, de Luikse stroop en het bonenkruid. Meng, dek af en laat sudderen op een zacht vuur.
4 Voeg de balletjes toe en laat nog 10 min. op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met puree of frieten.
Balletjes in jagerssaus, Luikse balletjes genoemd is een recept van Delhaize