1 Verwijder het spekreepje van de duifjes, spoel de buikholte goed met koud water en dep droog. Laat de boter en 1 eetlepel olie smelten in een sauteerpan en bak ze er aan alle kanten mooi bruin op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en neem uit de pan wanneer ze gebakken zijn.
2 Fruit de gesnipperde sjalotten 5 min. in dezelfde pan op een zacht vuur. Bestrooi met kaneelpoeder, voeg de esdoornsiroop toe, de kruidnagels en de sojasaus. Roer 1 min. en leg de duifjes (op hun kant) in de pan. Doe er de abrikozen en de pistachenoten bij, overgiet met de gevogeltefond, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 45 min. op een zacht vuur sudderen. Draai de duifjes halverwege de braadtijd om.
3 Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met peterselie en dien meteen op. Serveer met basmatirijst of boulgour.
Bosduif met abrikozen en pistachenoten is een recept van Delhaize