1 Doe de blokjes tomaten, de passata en het kruidentuiltje in een stoofpot samen met 3 eetlepels olijfolie en de geperste knoflookteentjes. Breng aan de kook en laat zacht stoven.
2 Hak intussen de gevogeltelevers, de uien en de parmaham. Doe alles in een grote, diepe pan met 2 eetlepels olie, voeg het gehakt toe en bak op vrij hoog vuur. Breek de massa met een spatel in kleine stukjes. Bestrooi met oregano, peper en zout. Doe, wanneer alles mooi bruin gebakken is, bij de saus en laat nog verder stoven op zacht vuur.
3 Snij de wortelen, de courgette en de selder in kleine blokjes. Doe ze in een pot met kokend water, reken 5 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en voeg ze toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en laat nog verder stoven op zacht vuur.
4 Kook de spaghetti “al dente” in een grote hoeveelheid licht gezouten, kokend water. Giet de pasta af en serveer meteen met de saus en geraspte Parmezaanse kaas.