Piccata van kip

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kippenfilets met een scherp mes in fijne lapjes. Bak ze, op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olie en de boter. Neem ze uit de pan wanneer de beide kanten goudbruin zijn en leg op een bord. Je zal meermaals moeten bakken en indien nodig, olie toevoegen.
  • 2 Giet de wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg 35 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat, op een hoog vuur, tot de helft inkoken. Draai het vuur lager, roer het bindmiddel door de saus, doe er 4 à 5 eetlepels citroensap bij en de uitgelekte kappertjes.
  • 3 Leg de kippenlapjes terug in de pan, voeg de fijngehakte peterselie toe en laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en dien warm op met verse pasta en een groene groente.

Piccata van kip is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Piccata Alla Milanese
10-20 min -
Bekijk recept
Kalfsoester : PICCATA AL LIMONA
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Piccata Al Marsala
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgse piccata
Bekijk recept