Zoek
Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten
4
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 g erwten (vers of diepgevroren)
1 eetlepel gember, geraspt
150 g groene asperges, in 3 verdeeld
4 jonge uien, fijngesneden
2 eetlepels koriander, fijngehakt
1 eetlepel mirin (Japanse rijstazijn)
150 g peulen
5 cl plantaardige bouillon
1 eetlepel plantaardige olie
1 pakje rijstnoedels
1 koffielepel rode curry
1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
Sap van 1 limoen
1 koffielepel sesamolie
600 g tijgergarnalen
Bereiding
1
Gembersaus: meng de mirin, de geraspte gember en de sesamolie.
2
Maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit de plantaardige olie in een wok. Bak daarin de asperges, de erwten, de peulen en de paprika’s in ongeveer 3 minuten. Zet opzij.
4
Bak de tijgergarnalen 2 minuten. Zet opzij.
5
Doe de currypasta, de bouillon en het limoensap in de wok. Verhit al roerend.
6
Doe de noedels bij de saus. Laat nog 1 minuut doorkoken om ze op te warmen. Doe de groenten en de garnalen erbij. Laat ze even warm worden.
7
Verdeel over kommetjes of diepe borden. Bestrooi met jonge uitjes. Versier met de koriander.
Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillon met jonge primeurgroenten
35 min
Bekijk recept
Lentelamsragout
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met wortelzalf en primeurgroenten
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept