Saté van rund met pindasaus

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vlees in blokjes, maar niet te klein. Steek ze op brochettestokjes en strijk ze aan alle kanten in met de gekruide olie (met een keukenkwastje).
  • 2 Vraag aan een volwassene om de brochettes op de barbecue of in een pan te roosteren. Ondertussen kan jij de saus maken. (De brochettes moeten met peper en zout gekruid worden wanneer ze gebakken zijn).
  • 3 Voor de saus: neem een steelpan en doe er de pindakaas en kokosmelk in. Meng goed, voeg dan de sojasaus toe, sambal en 8 cl water, meng nog goed. Vraag aan een volwassene om je te helpen: verwarm de saus zachtjes en roer af en toe. Neem de pan van het vuur wanneer de saus begint te koken. Proef ervan en voeg eventueel nog wat sojasaus of sambal toe.
  • 4 Dien de saté op met de saus. Lekker met basmatirijst en een gemengd slaatje (kropsla, tomaten en komkommer).

Saté van rund met pindasaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sate Kupang van oma Roos
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept